Recept: Jahodový koláč s lahodnou smotanovou plnkou – HOTOVÝ JE HNEĎ

Lokálne tržnice sú konečne plné čerstvej zeleniny a ovocia. Pri pohľade na jahodové pulty okamžite dostaneme chuť na lahodný dezert, ktorý nám spríjemní letnú atmosféru. Jahodový koláč s kyslou smotanou plnkou urobí dojem aj na toho najnáročnejšieho gurmána. A malé ratolesti vás budú žiadať, aby ste ho robili každý týždeň.

Čo na to potrebujete?

  • 275 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 170 g cukru
  • 300 g smotany
  • 500 g jahôd
  • 10 g vanilky

Postup

Maslo izbovej teploty spojte s 200 g múky. Pridajte 1 vajce a 1 polievkovú lyžičku cukru a vypracujte cesto. Sformujte ho do tvaru gule, zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

Medzitým si pripravte plnku. Vyšľahajte kyslú smotanu, 3 vajcia, zvyšný cukor, vanilku a 75 g múky.

Čerstvé jahody umyte a každú rozrežte na polovicu.

Krehké cesto dajte do formy na pečenie a poprepichujte ho vidličkou na niekoľkých miestach.

Na vrch poukladajte jahody a všetko polejte vyšľahanou smotanovou zmesou.

Pečte pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.

Jednoduchý a voňavý koláčik zlepší váš deň, či už si ho pripravíte len tak alebo ním pohostíte návštevu.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top