Luxusné pudingové rezy, ktoré vás len tak neomrzia. Hotové sú hneď a nestihnem ich ani nakrájať a už sa jedia

Pekný dobrý deň, vitajte u ďalšieho super receptu. Prestávajú Vás baviť tie isté recepty? Nezúfajte! Dnes si spoločne prichystáme niečo, čo ste asi ešte neskúsili a to pudingové rezy. Poďme teda na to!

Čo budeme potrebovať:
350 g polohrubej múky
200 g cukru
6 ks vajec
vrecúško prášku do pečiva
150 ml mlieka
150 ml oleja
1 vrecúško vanilkového cukru
plnka

2 vrecúška čokoládového pudingu
900 ml mlieka
150 g masla
7 lyžíc cukru
poleva

2 mliečnej čokolády
smotanu na šľahanie
Ako postupovať:

1) Začneme tým, že si bielka oddelíme od žĺtka. Žĺtky si ušľaháme s cukrom a postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Potom necháme chvíľu odpočinúť.

2) Pokračujeme s bielky, ktoré si ušľaháme do podoby snehu, ktorý by mal byť pevnejšia. Sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi. Tú si potom vylejeme na plech, ktorý sme vopred vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 20-30 minút.

3) Pokračujeme pudingom, ktorý si urobíme klasicky ako poznáme. Nakoniec pridáme maslo pre lepšiu konzistenciu a tiež chuť.

4) Akonáhle máme aj cesto hotové, tak na neho nalejeme puding. Snažíme sa po celej ploche rozliať rovnomerne. Potí necháme vychladnúť.

5) Nakoniec poleva. Čokoládu si necháme rozpustiť v parnom kúpeli. Akonáhle je čokoláda rozpustená pridáme smotanu na šľahanie. Poriadne všetko premiešame. Nakoniec polevou polejeme náš výtvor.

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Back To Top