Škvarkové pagáčiky čisté ale aj plnené. Všetky veci ktoré potrebujeme máte doma

Práve dopečené škvarkové pagáčiky, čisté a plnené slivkovým lekvárom 🙂

Potrebujeme: 

do 100ml vlažného mlieka a lyžičky cukru nadrobime droždie. Do 600g hladkej múky, 1 lyžičky soli, 300ml kyslej smotany, 2 žĺtok, 2 lyžíc bravčovej masti pridáme kvások, vypracujeme cesto, necháme vykysnúť..

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme, natrieme mletými škvarkami 250g, cesto preložíme z oboch strán. Necháme pod kysnúť 10 minút, znova rozvaľkáme a preložíme, opakujeme 3x. Rozvaľkáme cesto na cca 1 cm a vykrajujeme formičkami.

Časť cesta rozvaľkáme, vykrajujeme štvorce, dáme lyžičku slivkového lekváru, zrolujeme, pagáče natrieme vajcom, necháme podkysnúť cca 10 minút, kým sa nahreje rúra. Pečieme pri 180 stupňov asi 25 minút… Dobrú chuť skupinka 🙂

autor receptu : Anna Kobova

Back To Top