Lepšie som dlho nemala. Slaný koláč plnený mäsom a vajíčkami je hitom mojej kuchyne

Ak aj vy premýšľate nad tým, ako si spríjemniť príchod nového roka, máme pre vás zaujímavý recept od svetoznámeho šéfkuchára Gordona Ramsayho.

пирог с мясом

Vo vnútri tenkého cesta sa nachádza mäsová plnka nasiaknutá vývarom. Aby bol pokrm ešte zaujímavejší, môžete doň pridať mleté ​​orechy, sušené slivky alebo sušené marhule. A vďaka slepačiemu vývaru bude tento slaný mäsový koláč ešte chutnejší.

Ingrediencie

  • 7 vajec
  • 400 g bravčového mäsa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 140 g šunky
  • 1 cibuľa
  • 250 ml vývaru
  • 450 g múky
  • 150 ml vody
  • 100 g masti
  • 4 PL mlieka
  • 1 ČL šalvie
  • 3 ČL soli
  • Mleté čierne korenie
  • ½ ČL tabasca

Postup

V osolenej vode i uvarte 6 vajec presne 7,5 minúty. Po vychladnutí ich olúpte a odložte stranou.

Nakrájajte si bravčové mäso a šunku na malé kúsky, pridajte mleté ​​mäso, nasekané lístky šalvie a cibuľu nakrájanú na kocky. Pridajte tabasco, soľ (1 ČL), korenie a dobre premiešajte rukou.

V hrnci zmiešajte vodu, mlieko a bravčovú masť. Za stáleho miešania zohrievajte na plameni, kým sa masť úplne nerozpustí.

Do preosiatej múky pridajte 2 ČL soli roztopenú zmes. Vymieste cesto a rozdeľte ho na dve nerovnaké časti (2/3 a 1/3).

V malom obdĺžniku urobte tri malé otvory. Veľkosť tejto vrstvy cesta sa musí zhodovať s veľkosťou formy

Zapekaciu formu vymastite roztopenou masťou a zľahka poprášte múkou. Do pekáča dajte veľký plát cesta a prstami ho rozložte po dne a bokoch. Zvyšné časti odrežte.

Polovicu mäsovej zmesi vložte do formy. Do stredu poukladajte celé vajíčka, prikryte ich zvyškom mäsa a mierne pozatláčajte. Koláč prikryte obdĺžnikom z cesta a okraje pozatláčajte. Vrch potrite rozšľahaným vajíčkom.

Рождественский пирог с мясом и яйцом

Pečte pri teplote 200 stupňov 40 minút. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ďalšiu hodinu. Keď je koláč vychladnutý, vyberte ho z formy a vložte na 1,5 hodiny do chladničky.

Potom, čo je mäsový koláč dobre odležaný, môžete ho nakrájať. A malý tip: plnku ešte trochu posoľte a okoreňte. Chladenie stlmí chuť korenia. Ľahké presolenie je v tomto prípade veľmi prospešné.

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top