šupky z mandariniek nevyhadzujeme do koša. Tento trik mi ukázala moja babka

Nastalo obdobie, kedy nakupujeme veľa mandarínok. Dužinu skonzumujeme s potešením a šupku jednoducho vyhodíme do koša. Vedeli ste však, že obyčajná šupka z mandarínok môže byť veľmi prospešná? Prečítajte si o užitočných tipoch, ktoré vám zlepšia kvalitu života!

Aby ste mohli mandarínkovú šupku použiť, musíte ju dôkladne umyť a vysušiť pri izbovej teplote do takého stavu, aby sa lámala v rukách.

Tieto kúsky následne vložte do mlynčeka na kávu a pomeľte na prášok.

Mandarínkový prášok má mnohostranné využitie, napríklad ho možno pridávať do pečenia namiesto iných aromatických ingrediencií. Funguje oveľa lepšie a silnejšie ako vanilín, vyskúšajte!

Odvar jednej lyžice prášku vám pomôže prekonať prechladnutie a rýchlejšie sa postaviť na nohy. Šupka z mandarínky v prášku, zriedená s malým množstvom vody, úžasne čistí a vyživuje pokožku v podobe peelingu alebo masky!

Jemne nalámaná šupka je prírodnou arómou do čaju. Dokáže zmeniť aj samotnú chuť – čaj získava bohatú mandarínkovú arómu a chuť. Väčšie kúsky mandarínkovej šupky vás ochránia pred moľami a zároveň dodajú oblečeniu príjemnú arómu: sušenú šupku stačí vložiť do skrine a zabudnúť na problém.

 

Zdroj: youtube.com