Prestala som kupovať jogurt v obchode! Ukážem vám 3 jednoduché spôsoby, ako si ho vyrobiť doma bez jogurtovača

Jogurt je chutný a zdravý produkt, ktorý majú radi mladí aj starí. Cena za kvalitný jogurt nie je vôbec nízka, preto sa neraz rozhodneme pre niečo lacnejšie, no menej kvalitnejšie, prípadne sú ľudia, ktorí si ho radšej vyrobia v pohodlí svojho domova.

baked pastryUnsplash

Najlepšie je kúpiť domáce mlieko s dostatočným percentom tuku. Povarte ho a ochlaďte na 40 – 42 stupňov..

Rada: teplotu je možné skontrolovať celkom jednoducho: ponorte prst do mlieka a ak je len horúce, no nepopálite sa, ale máte pocit, že je iba horúce, potom je teplota normálna.

Ak pridáte kvások do veľmi horúceho mlieka, nepodarí sa vám vyrobiť jogurt.

Kvások  si dnes môžete kúpiť v obchode.

Zmes premiešajte.

Tri možnosti prípravy jogurtu:

  • nalejte zmes do nádob na jogurt (len sklenené nádoby) a vložte ich do multivariča – nastavte program „jogurt“. Alebo ho nastavte do manuálneho režimu – 8 hodín pri 40 stupňoch.
  • vložte sklenené nádoby do sušičky na zeleninu (rúry) a nastavte ju 8 hodín a 40 stupňov teploty
  • hrniec (najlepšie s hrubým dnom a stenami) s mliečnou zmesou, zabaľte do teplých prikrývok alebo páperovej bundy a nechajte pôsobiť 8-10 hodín.

Po použití jednej z metód výroby vložte jogurt na 1 hodinu do chladničky, aby zhustol.

Potom je už len na vás, ako ho využijete, či si do neho pridáte chutnú granolu alebo ho rozmixujete s ovocím a vypijete ako smoothie.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top