Vyrobte si náhradu prášku do pečiva len z týchto troch ingrediencií

Sú ľudia, ktorí pri pečení nemajú radi chuť a vôňu prášku do pečiva alebo sódy. Často sa to snažia zakryť vanilkou alebo škoricou, ale nájdu sa aj takí, ktorí nemajú radi ani tieto ingrediencie.

Naučte sa, ako si vyrobiť domáci prášok do pečiva, vďaka ktorému bude pečivo svieže, bez zbytočných aróm a príchutí.

Samozrejme, že na kyslé mliečne výrobky (kefír a kyslá smotana) môžete použiť aj obyčajnú jedlú sódu, ale na všetko ostatné si teraz beriem iba prášok do pečiva.

Pomery prášku do pečiva (4:2:1)

  • kyselina citrónová, 1 diel 1/2 PL
  • sóda, 2 diely 1 PL
  • škrob alebo múka, 4 diely (1 PL múky a 1 PL škrobu).

Môžete si zvoliť buď múku alebo škrob alebo oboje v rovnakom pomere. Ale ak použijete škrob, potom budete môcť prášok do pečiva skladovať o niečo dlhšie.

Kyselinu citrónovú pomeľte v mlynčeku na kávu a potom ju zmiešajte so zvyškom produktov.

Nasypte si zmes do čistej a suchej nádoby, zatvorte vekom a uložte na miesto, kde máte uložené korenie.

Z množstva výrobkov uvedených v recepte získate 50 g prášku do pečiva.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top