V zime je výber zeleniny výrazne obmedzený. Na pultoch obchodov stále nájdete všetko. Je ale otázne, ako je na tom kvalita týchto produktov. Existuje však zelenina, ktorá nikdy nesklame – tou je červená repa. Dajú sa z nej robiť chutné šaláty, inokedy ju len stačí uvariť a zjesť. Je mnoho spôsobov, ako pripraviť túto koreňovú zeleninu. Dnes vám ukážeme, ako ju uvariť vo vrecúšku.
Okrem absencie špecifického zápachu má táto metóda ďalšie významné výhody:
- hrniec zostáva po uvarení čistý
- zelenina bude šťavnatá, s bohatou chuťou
- neabsorbuje vodu
- zachová si sýtu farbu
Vezmite si stredne veľkú repu s tmavo bordovou šupkou. Dobre ju umyte.
Vložte repu do hrubšieho plastového vrecka (alebo do dvoch tenších). Na každých 250 g zeleniny použite 1 ČL cukru. Vďaka tomu bude chuť ešte výraznejšia.
Snažte sa čo najviac vytlačiť vzduch z vrecúška a pevne ho uviažte. Pri varení by nemala plávať. Priveďte vodu k varu a ponorte do nej vrecúško.
Varte na miernom ohni 25 minút.
Hotovú cviklu vložte priamo do misky so studenou vodou. Vodu meňte priebežne, kým cvikla nevychladne.
Asi po 10 minútach zelenina úplne vychladne. Dôkladne ju očistite a použite ju na prípravu šalátu alebo ju môžete rovno skonzumovať aj takto.
Zdroj: sovkusom.ru