Famózna veľká rýchla tortička, ktorú si pripravíte aj bez pomoci rúry – toto je úžasné

Prezradíme vám, ako urobiť úžasný, lahodný koláč pomocou obyčajnej panvice a pudingu. Minimum námahy rozhodne stojí za skvelý výsledok.

Potrebné ingrediencie:

  • 180 g múky
  • 45 g kakaa
  • 140 g cukru
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky sódy
  • 225 ml mlieka
  • 1 lyžica octu
  • 90 ml oleja
  • 3 vajcia

Na puding:

  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 10 lyžíc cukru
  • 3 lyžice cukru
  • 200 g masla

Poleva:

  • 3 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • 5-7 lyžíc vody / mlieka/ kyslej smotany (voliteľné)
  • 3 lyžice cukru
  • 80-100 g masla

Postup:

Panvicu položte s priemerom 23-25 ​​cm a rozohrejte ju malom plameni. Môžete použiť aj menšiu panvicu, v tom prípade si pripravíte niekoľko menších tortičiek.

Medzitým začnite s prípravou cesta. Preosejte múku do misy, pridajte kakao, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešajte, potom prilejte mlieko, maslo a rozšľahané vajíčka. Zmes dôkladne premiešajte, pridajte ocot a znova premiešajte.

Na panvici s priemerom 23 cm vytvoríte asi 10 korpusov. Na jednu tortu budete potrebovať len 3 korpusy.

Zľahka potrite predhriatu panvicu olejom a začnite smažiť korpusy na nízkej teplote.

Panvicu nezabudnite zakryť pokrievkou, keďže korpusy nie je potrebné prevracať.

Po 15-17 minútach skontrolujte pripravenosť špáradlom. Môžete sa ich len jemne dotknúť prstom: ak sa povrch nelepí, korpus je hotový. Mimochodom, je veľmi dôležité, aby ste v prípade nahromadenia pary na pokrievku utreli jej povrch. V opačnom prípade bude kvapkať na korpus.

Teraz si môžete pripraviť puding. Hrniec položte na sporák, nalejte do neho mlieko, pridajte vajcia a cukor. Potom postupne za stáleho miešania pridávajte múku, aby ste predišli vzniku hrudiek. Takto si pripravíte hustý krém. Nechajte ho vychladnúť a potom ho vyšľahajte s maslom.

Nakoniec môžete korpusy striedavo potrieť voňavým krémom a vrch torty poliať polevou.

 

Zdroj: shponder.com