Gurmánska plnená paprika s mletým mäsom od babky. Pripravte ju v panvici, toto nemá konkurenciu

Ingrediencie

  • 600 g papriky
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie, bylinky
  • 70 g uvarenej ryže
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 pl paradajkovej pasty
  • soľ, cukor, korenie
  • 200 ml vody
  • 2 bobkové listy

Postup

Vyberte si papriku podľa vašich preferencií: niekomu chutia tenšie, iní obľubujú šťavnatejšie a mäsitejšie.

Čo sa týka mletého mäsa, môžete použiť jeden alebo viac druhov.  ​

Mäso zmiešajte s nastrúhanou cibuľou, pridajte soľ, korenie, cesnak, bylinky a polovične uvarenú ryžu.

Papriku naplňte mletým mäsom.

Druhú cibuľu nakrájajte na menšie kúsky, mrkvu nastrúhajte na strúhadle a všetko poduste na rastlinnom oleji, kým mrkva trochu nezmäkne.

Pridajte paradajkovú pastu, vodu a premiešajte. Podľa chuti osoľte, pridajte štipku cukru, korenie a bobkový list. Keď omáčka začne vrieť, pridajte do nej korenie a varte 30 – 40 minút.

Hotovú plnenú papriku môžete podávať so zemiakovou kašou alebo s rôznymi šalátmi. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: souspark.ru
Back To Top