Citrónové koláče sú naše obľúbené, preto zmizli raz dva z taniera!

Pečiem ich často, ale sú také výborné, že sa ich nikdy nevieme dojesť!

Prísady:

Cesto:

  • 22,5 dkg masla
  • 12 dkg práškového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • štipka soli

krém:

  • 4 vajíčka
  • 15 práškového cukru
  • 6 pl hladkej múky
  • kôra z 2 citrónov
  • 1,25 dl čerstvej citrónovej šťavy

Na vrch:

  • rôzne kyslasté ovocie -15 dkg

Príprava:

Suroviny cesto zmiešame a vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vložíme na plech (23×34) vyložený papierom na pečenie. Ak sa cesto nedá vaľkať stačí ho na plechu rovnomerne  roztlačiť. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Vajíčka vymiešame s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Pridáme múku, citrónovú šťavu a kôru. Nalejeme na horúce cesto, posypeme ovocím (môže byť aj mrazené) a pečieme ďalších 18 minút.

Dávajte pozor aby nezhorelo. Krém musí byť rôsolovitý. Necháme na plechu vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a môžeme krájať. Dobrú chuť!

 

Back To Top