5 spôsobov, ako zlepšiť úrodnosť uhoriek – Toto mi poradil záhradkár

Získanie bohatej úrody uhoriek je jednoduchšie, ako si myslíte. A to aj v prípade, ak na to nemôžete použiť väčšie množstvo financií.

„Vankúš“ zo žihľavy

Výsadba uhoriek na „vankúš“ zo žihľavy pomôže zvýšiť úrodnosť 2 až 3-krát. Ak chcete sadiť uhorky týmto spôsobom, vykopte si jamu hlbokú 20 cm a na dno položte 10 cm vrstvu najemno nasekanej žihľavy. Posypte ju zeminou a zasaďte semená. Prikryte to fóliou. „Vankúš“ zo žihľavy sa bude pomaly rozkladať, čím sa uvoľnia živiny potrebné pre aktívny rast sadeníc.

„Zelené“ hnojivo

Potom, čo sa na semenách uhorky objavia prvé 4 listy, bude potrebné použiť „zelené“ hnojivo. Vložte žihľavu a inú burinu do veľkej nádoby, ktorá zaplní polovicu objemu. Pridajte 2 litre popola a po vrch naplňte vodou. Nechajte to takto „lúhovať“ 1 týždeň. Na zalievanie sadeníc použite 1 liter tohto hnojiva zmiešaného s 1 litrom vody. Uhorky by mali byť pred hnojením výdatne poliate.

Kyselina boritá

Počas kvitnutia uhoriek ich postriekajte roztokom pripraveným z 10 litrov teplej vody a 0,5 lyžičky kyseliny boritej.

Zalievanie sódou

Sóda pomôže chrániť uhorky pred chorobami a škodcami, zabráni žltnutiu listov a podporí aktívny rast rastlín.

Ak chcete pripraviť roztok na zavlažovanie, rozpustite 2 lyžice sódy v 10 litroch vody. Zalievajte ich v oblasti pri koreni trikrát za sezónu: začiatkom júla, koncom júla a v polovici augusta.

„Uzemnenie“

Posledný tip, ktorý vám pomôže získať bohatú úrodu uhoriek. Zatlačte spodnú časť stonky do zeme a zasypte ju. Stonka v zemi sa veľmi rýchlo zakorení a začne rásť. Táto metóda tiež pomôže predĺžiť obdobie úrodnosti najmenej o mesiac.

 

Zdroj: zdroj

Back To Top