4 recepty na výrobu 100% prírodných pleťových krémov. Môžete ich skladovať vo vašej chladničke!

Výber vhodného nočného krému je dôležitý proces.

Zo všetkých produktov starostlivosti ide o ten najmocnejší, zodpovedný za výživu a zotavenie vašej pleti. Takéto krémy sú zvyčajne drahé, hoci existujú rady produktov aj z lacnejšej cenovej kategórie. Obsahujú však pochybné ingrediencie, ktoré by vám mohli nakoniec uškodiť. Ponúkame vám zlatú strednú cestu: pripravte si niektorý z týchto domácich krémov a presvedčte sa na vlastnej koži, že sú lepšie, ako tie kupované.

Výťažky z islandského machu alebo hnedých rias samozrejme nie sú súčasťou týchto produktov.

Za čo zvyčajne platíme?

  • Krásne balenie. Čím je dizajn dózy krajší, tým väčšiu dôveru vyvoláva.
  • Parabény a konzervačné látky. Bohužiaľ je ťažké si predstaviť kozmetické výrobky bez nich: je potrebné ich dlho prepravovať a skladovať.
  • Biznis by mal byť ziskový. Výrobca nebude pracovať na dlh a ešte k tomu zadarmo.

Vyrobte si voňavé, ľahké, výživné, 100% prírodné krémy v pohodlí vášho domova.

Mlieko a aloe

Chladivý krém z aloe vera pomôže výrazne zmierniť kruhy pod očami. Šťava z tejto rastliny pripomína priehľadné želé a má silný hydratačný účinok. Ďalšou pozitívnou vlastnosťou aloe je, že nevytvára na koži mastný povlak. Krém sa ľahko vstrebáva do pokožky bez toho, aby upchával póry.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému aloe vera, botanický, detailný záberPexels

Aminokyseliny obsiahnuté v mlieku pomáhajú odlupovať odumreté častice pokožky. Tento nočný krém je možné použiť na očné viečka.

Budete potrebovať:

  • 2 PL šťavy alebo gélu z aloe vera
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL sušeného mlieka

Toto množstvo stačí na jednu malú nádobku, no dá sa pripraviť aj do zásob. Stačí ho uložiť do chladničky. A samozrejme nezabudnite, že čerstvý krém urobí viac osohu.

Pomaranč a jogurt

Ak by to bol krém na pulte obchodu, mal by označenie 25+. Toto by sa nemalo ignorovať, pretože niekedy sa do kozmetiky pridávajú rôzne produkty. V tomto prípade je situácia iná: použitie pomaranča a jogurtu sa odporúča všetkým, najmä osobám mladším ako 30 rokov.

sliced orange fruit on white ceramic plateUnsplash

Tento krém predstavuje jednoduchý a efektívny spôsob boja proti vráskam. Obzvlášť dobre pôsobí v boji proti prvým známkam starnutia.

Budete potrebovať:

  • Šupku z jedného pomaranča
  • 1 PL kurkumy
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 100 g bieleho jogurtu

Pozor: Keďže výrobok obsahuje kyselinu citrónovú, stačí, ak si ho aplikujete na noc, no pri dlhodobej aplikácii si vyrobte krém bez citrónovej šťavy. Používajte iba prírodný jogurt.

Avokádo a vajce

Udržuje mladosť pokožky, hlboko ju vyživuje a uchováva tonus. Mimochodom, ako denný krém je tiež vhodný, ale iba ak sa rozhodnete relaxovať doma. Ako podklad pod make-up nie je vhodný kvôli svojej farbe, ale dokonale chráni pred ultrafialovým žiarením.

sliced green fruit on gray textileUnsplash

Budete potrebovať:

  • 1 vajce
  • ½ avokáda

Avokádo rozdrvte na kašu a zmiešajte s rozšľahaným vajcom. Kto povedal, že domáca kozmetika je neúčinná? Tento krém perfektne zužuje póry vďaka vajíčku a pôsobí aj ako tonikum. Keby bol tento krém v obchode, malo by označenie SPF15.

Med a kokosový olej

Kokosový olej je univerzálny produkt – zjemňuje pokožku, bojuje proti vyrážkam, má antibakteriálny účinok a pôsobí ako antioxidant.

honey dipper on honey combUnsplash

Potrebujete:

  • 3 PL medu
  • 100 g kokosového oleja

Zmiešajte obe ingrediencie a uložte na chladné miesto. Pred aplikáciou zmes premiešajte a masážnymi pohybmi ju vtierajte do pokožky. Tento krém možno tiež považovať za cukrový píling, ktorý nevysušuje pokožku.

Tieto krémy sa v zásade dajú použiť kedykoľvek počas dňa, ale vďaka svojim prírodným zložkám  pôsobia pomalšie. Aby ste dosiahli všetky príjemné účinky, musíte mať krém na sebe niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

Uložte si tieto recepty na nočné krémy a udržujte svoju pokožku vo forme!

 

Zdroj: otozh.com.ua