Pripravte si pusinkovo orechový dezert, priamo od pani cukrárky a bez pečenia

Kombinácia pusiniek s orechmi a kondenzovaným krémom zaručuje úžasnú chuť a dáva vašim chuťovým bunkám pocit spokojnosti a super dezert. Pri príprave tohto dezertu môžete použiť rôzne orechy, ale najlepšie urobíte, ak zvolíte vlašské.

Ingrediencie na pusinky:

  • 4 vaječné bielka
  • 200 g cukru
  • pol lyžičky citrónovej šťavy alebo kyseliny citrónovej
  • 150 g arašidov
  • štipka soli

 

Ingrediencie na krém:

  • 200 g masla
  • 1 plechovka vareného kondenzovaného mlieka

 

Zdobenie:

100 gramov vlašských orechov

150 g arašidov

 

Príprava:

  1. K vaječným bielkam pridajte soľ a zmes šľahajte mixérom 2 minúty pri maximálnej rýchlosti. Pokračujte v šľahaní a postupne pridávajte citrónovú šťavu a po jednej lyžici cukru.

  1. Pridajte 150 gramov osmažených arašidov na suchej panvicu do pusinkového cesta a opatrne premiešajte.

  1. Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a pomocou dna z odnímateľnej formy s priemerom 18 centimetrov nakreslite na papier 3 kruhy.

  1. Do všetkých troch kruhoch si naneste pusinky s výškou do 1 centimetra. Vložte plech do rúry predhriatej na 100 stupňov nechajte piecť 1 hodinu.

  1. Na prípravu krému si vyšľahajte maslo izbovej teploty. Pridajte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní. Výsledný krém vložte do chladničky na 30 minút.

  1. Hotové pusinky vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť pri izbovej teplote.

  1. Tanier, na ktorý budete dezert servírovať, potrite trochou krému, aby sa nekĺzal. Pusinky poukladajte po vrstvách na tanier a každú z nich potrite krémom.

  1. Vrch a bočné strany posypte arašidmi a dozdobte celými kúskami vlašských orechov.

  1. Dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby bol zľahka nasiaknutý krémom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

zdroj: youtube.com

 

Back To Top