Chcete sa naučiť šnúru? Podľa týchto krokov to dokážete v priebehu 5 minút!

Sadnúť si do „šnúry“ je snom mnohých ľudí. Väčšina si je istá, že je to mnohé urobiť len v detstve, keď sú väzy a svaly pružné. Opak je pravdou. Stačí päť minút strečingu denne, trikrát týždenne, aby ste dosiahli rýchle a kvalitné výsledky.

 

Sadnite si na podložku, natiahnite nohy, spojte ich, špičky ťahajte dopredu, ruky položte na podlahu. Vydýchnite, uvoľnite sa. Začnite sa posúvať dopredu. Úlohou je položiť brucho na stehná a nedávať hlavu úplne ďaleko. Takto zostaňte približne 1 minútu.

 

Ohnite ľavú nohu v kolene a otočte ju do vonkajšej strany. Stehná ostanú na podlahe, koleno je pritlačené k podlahe. Ľahnite si na predlaktia. Natiahnutie by malo byť cítiť v prednej časti stehna. V kolene by ste nemali cítiť žiadne nepríjemné pocity. Ležte v tejto polohe 30 sekúnd. Zopakujte cvik aj s druhou nohou.

 

Dostaňte sa do hlbokého výpadu na ľavú nohu. Spustite lakte na podlahu a vydržte 30 sekúnd. Opakujte s druhou nohou.

Ľahnite si na chrbát, nohy pritlačte k podlahe. Narovnajte ľavú nohu. Uchopte si ľavú nohu pravou rukou. Bez zdvíhania bokov a bez ohýbania kolien ťahajte nohu k sebe. Zatiahnite nohu na 30 sekúnd. Opakujte cvik aj s druhou nohou.

Posledným cvikom je samotná šnúra. Kolená by mali byť v rovnej polohe. Chodidlo zadnej nohy pozerá na podlahu a druhu nohu ťahajte pätou dopredu. Začnite šnúru na nohe, ktorá sa horšie naťahuje.

 

Youtube

 

Zdroj: cpykami.ru