Doma pijeme banánový čaj na upokojenie nervového systému – Pomáha a cítim sa lepšie

Indovia varia banánový čaj už po stáročia. Tento horúci nápoj je obľúbený najmä medzi ľuďmi, ktorí chcú byť zdraví, alebo tí, ktorí už majú nejaké problémy. Koniec koncov, tento čaj má obrovské množstvo užitočných vlastností.

yellow banana fruit on brown wooden chopping boardunsplash

Dôležitá je správna príprava. Aby ste to dosiahli, mali by ste variť banán spolu so šupkou. Len tak získate nezvyčajne chutný čaj, ktorý posilní váš imunitný systém.

Banánový čaj a jeho zdravotné benefity

Banán, ktorý je základom tohto indického nápoja, obsahuje draslík. Má pozitívny vplyv na prácu srdca. Tento čaj môže znížiť krvný tlak. Okrem toho, pomáha ľuďom trpiacim nespavosťou. A to všetko vďaka tryptofánu a serotonínu, ktoré urýchľujú proces zaspávania.

Banánový čaj môže tiež znížiť stres a úzkosť. Koniec koncov, tento horúci nápoj má vplyv na nervový systém. Preto sa môže bezpečne používať namiesto obvyklého harmančekového čaju.

clear glass mug on brown wooden tableunsplash

Čo na to potrebujete?

  • 1 banán
  • 500 ml vody
  • med podľa chuti
  • škorica podľa chuti

Postup

  1. Nalejte vodu do hrnca a priveďte ju k varu.
  2. Banán zrežte z oboch strán. Šupku nie je potrebné odstraňovať.
  3. Banán vhoďte do vriacej vody a nechajte variť 15 minút. Následne to odstráňte z plameňa.
  4. Banán vyberte, čaj sceďte a nalejte do šálok.
  5. Podľa chuti pridajte med a škoricu.

Výhodou tohto nápoja je, že je nízkokalorický. Faktom je, že toto ovocie obsahuje vlákninu. Napĺňa žalúdok, vytvára pocit sýtosti, čo vám umožňuje kontrolovať chuť do jedla a neprejedať sa. Okrem toho, tento nápoj zlepšuje metabolizmus. Preto ho môžu bezpečne konzumovať tí ľudia, ktorí si sledujú to, čo konzumujú. Ak vám záleží na vašej postave, banánový čaj je pre vás ideálnou voľbou!

 

Zdroj: sovkusom.ru