TOTO JE RECEPT na najlepšie pečené zemiaky v rúre. Nestihnú vychladnúť a už sú zjedené

Pečené zemiaky nesú titul najobľúbenejšej prílohy v nejednej domácnosti. Hodia sa k mäsu aj k rybe a je možné ich kúpiť v každých potravinách. Samotná príprava je mimoriadne jednoduchá!

Zemiaky pečené v rúre nie sú vždy vhodné na večeru. Je v nich pomerne veľa tuku, čo môže mať negatívny vplyv na vaše zdravie aj postavu. Vyskúšajte nasledujúci tip, vďaka ktorému môžete zemiaky jesť aj v noci!

Čo na to potrebujete?

  • 4 väčšie zemiaky
  • 1/3 čl mletého kajenského korenia
  • 3 pl citrónovej šťavy
  • Olivový olej
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 čl citrónovej kôry
  • Soľ, oregano, čierne mleté korenie

Postup

Zemiaky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, nie je potrebné ich šúpať. Okraje zemiakov zrežte, aby ste vytvorili ploché kúsky.

Teraz rozrežte každý zemiak hľuzu pozdĺžne na polovicu. Znova ich opláchnite pod studenou vodou, aby ste zmyli škrob. Všetko osušte papierovými utierkami, dochuťte soľou a korením.

Vezmite veľkú zapekaciu misu a vymastite ju olivovým olejom. Zemiaky poukladajte tak, aby sa zmestili do jedného radu, z druhej strany ich potrite olejom, osoľte a okoreňte.

Zemiaky pečte 20 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Potom ich pretočte a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.

Medzitým si zmiešajte kurací vývar, citrónovú kôru a šťavu. Touto zmesou pokvapkajte upečené zemiaky, posypte ich lístkami oregana a pečte ešte 15 minút.

Chuť oleja zmizne vďaka citrónovej šťave, takže pokrm môžete jesť aj na neskorú večeru. Pri pečení v rúre môžete použiť akékoľvek korenie, ktoré máte v obľube.

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top