Krásne, chutné, pásikavé, chrumkavé, s čokoládovou príchuťou – sladké potešenie! Potešte seba aj vašich členov rodiny!
Ingrediencie:
- 300 g múky + 15 g kukuričného škrobu
- 60 g cukru (4 polievkové lyžice)
- 40 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 50 g maslo (4 polievkové lyžice)
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 1/2-1 lyžička soli (podľa chuti)
- 90-100 ml vody
- rastlinný olej
Postup
Preosejte múku so škrobom, pridajte cukor, kondenzované mlieko, maslo, soľ a premiešajte. Pomaly prilievajte vodu a vymieste si mäkké, nie príliš mokré cesto. Rozdeľte ho na dve polovice, do jednej pridajte kakaový prášok. Cesto nechajte 15 minút odpočívať.
Každú polovicu cesta rozdeľte na ďalšiu polovicu. Každý kúsok cesta rozvaľkajte pomocou plastového vrecúška.
Všetky 4 vrstvy cesta preložte jedno na druhé, pričom farby cesta striedajte. Vytvorte roládu.
Hotovú roládu vložte na 4-5 hodín do mrazničky, aby dobre stuhla a dalo sa s ňou lepšie pracovať. Nakrájajte ju na tenké plátky.
Vyprážajte do mäkka (len pár minút). Všimnete si, že kruhy začnú meniť svoj tvar.
Nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach, aby nasiakli prebytočný olej, a podávajte. Môžete posypať práškovým cukrom. Vychutnajte si lahodnú, chrumkavú pochúťku!