Stačila jedna zmena pri varení a moja ryža bola omnoho lepšia. TOTO SKÚSTE AJ VY

Ryža sa často označuje ako druhý chlieb. Na celom svete sa ročne skonzumuje až 700 miliónov ton ryže, takže je ťažké si predstaviť, koľko jedál sa z nej pripravuje.

Je výbornou prílohou k mäsu. Lepkavá ryža je zároveň dobrá len na niektoré jedlá, ako je sushi alebo ryžové koláčiky. Prečítajte si niekoľko tipov, vďaka ktorým bude vaša ryža vždy nadýchaná.

rice in bowlunsplash

Aký druh ryže si vybrať

V skutočnosti veľa závisí od samotnej odrody. Okrúhle odrody sú veľmi chutné, ale často sa zlepia a zmenia sa na jednu tvrdú kašu. To isté sa nedá povedať o dlhozrnnej ryži, ktorá je vhodná napríklad na španielsky pokrm paella. Nielenže lepšie absorbuje vlhkosť a olej ako prvý, no ani sa nerozmočí. Odporúčame jazmínovú ryžu alebo basmati.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému jedlo, neuvarený, nevarenýPexels

Koľko vody potrebujete na uvarenie ryže?

Opäť záleží na odrode. Existuje však zlatý pomer, ktorý vždy funguje: 1 : 2. A aj keď máte nakoniec o niečo viac vody, ako potrebujete, použite nasledujúci trik.

Voda nie je dôležitá len z hľadiska pomeru. Pred varením ryžu dobre prepláchnite. V Japonsku je zvykom umyť ryžu aspoň sedemkrát, kým nie je voda čistá.

Aké náčinie používať na ryžu

Profesionálni kuchári varujú pred používaním hliníkového riadu na varenie ryže – lepí sa. Lepšou voľbou je hrniec s hrubým dnom a pokrievkou.

cooked riceunsplash

Ako urobiť ryžu drobivou

Ak dodržíte všetky pravidlá, zostáva vám už len jedna maličkosť. Existuje jednoduchý trik, ktorý používali už naši starí rodičia. Stačí vám na to jeden čistý uterák.

Keď je ryža takmer uvarená a hladina vody je pod jej úrovňou, stačí otvoriť pokrievku hrnca a vložiť tam uterák. Po 10-15 minútach absorbuje všetku prebytočnú vlhkosť a ryža sa nestihne prilepiť alebo premeniť na kašu.

Ako vidíte, uvariť takúto ryžu je celkom jednoduché. Teraz už poznáte všetky triky a nikto ju už neuvarí tak ako vy. Nielenže skvele chutí, ale aj lepšie drží.

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top