Zmeňte vzhľad vášho interiéru rýchlo, lacno a bez stresu

Zima je krásne obdobie, ktoré však so sebou prináša krátke dni a množstvo času stráveného v teple domova. Ak sa vám preto pri množstve nevyužitého voľna zdá vaša domácnosť opozeraná a žiada si zmenu, nemusíte hneď začať s veľkou prestavbou či kompletnou renováciou izieb.

 

Prinášame vám pár trikov ako interiér osviežiť rýchlo a za pár eur.

Tematické vankúše a deky

Vankúše s rôznymi motívmi dokážu ozvláštniť každý priestor. A pravdou je, že vankúšov nikde nie je dosť a to isté platí aj o príjemne hrejivých dekách. Zvoľte si ich rôzne tvary, veľkosti a materiály, z ktorých sú vyrobené a váš domov bude hneď pôsobiť celkom iným dojmom.

Posteľné obliečky a plachty

Dizajn spálne sa nemení ani zďaleka tak často ako vzhľad iných miestností, čo je škoda. Po náročnom dni je predsa príjemné si ľahnúť do útulnej postele. Preto ak máte radi pohodlie a dobrý odpočinok, zadovážte si nové a pohodlné obliečky pre seba aj pre deti. Okrem toho, že si urobíte radosť, bude sa vám lepšie zaspávať a deň bude už od rána veselší.

 

Ak sa vám zdajú obliečky málo, krásne plachty na posteľ dokážu s celým priestorom  spálne urobiť divy. Ak začnete kombinovať farebné plachty s posteľným oblečením, celý výraz miestnosti sa zmení na nepoznanie, a pritom vás toto riešenie nestojí veľa peňazí ani času.

 

Pre lepší efekt, namiesto neutrálnej bielej, zvoľte jemnú pastelovú alebo pokojne sýtu červenú farbu a hneď sa stane posteľ neprehliadnuteľným prvkom nábytku.

Sedací vak

Zmenu obývacej izby docielite celkom jednoducho. Stačí pridať jeden zaujímavý kúsok nábytku ako je napríklad farebný sedací vak, ktorý môže slúžiť nielen ako doplňujúci prvok na sedenie, ale aj ako dizajnérska vychytávka, ktorá okamžite pritiahne pozornosť každého návštevníka.

Koberce a koberčeky

Ďalšou možnosťou, ako dať priestoru nový nádych, je pridanie kobercov či malých koberčekov na podlahu. V zime navyše oceníte ich teplo, ktoré dokážu v miestnostiach udržať. Koberec môžete zladiť podľa vzhľadu miestnosti alebo z neho urobiť dominantný prvok vďaka voľbe kontrastných farieb. Voľba je iba na vás.

Obklad či tapeta na stenu

Veľkou a pritom jednoduchou zmenou v interiéri je vždy farba stien. Na rad teda prichádza maľovanie, tapetovanie či obkladanie. Aby ste sa však nemuseli s procesom dlho trápiť, môžete pokojne nalepiť zaujímavú tapetu iba na kus jednej steny alebo iba na časť stien. Obklad s imitáciou dreva či mramoru pôsobí ako zaujímavá dekorácia a vôbec ho nemusí byť veľa a aj tak zaujme.

 

Nie nadarmo sa hovorí: Môj dom, môj hrad. A ako vidíte, na to, aby ste sa v ňom cítili útulne a stále sa vám páčil, toho veľa nepotrebujete. Stačí byť trochu kreatívni. Tak čo, vybrali ste si už čím začnete?

 

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Back To Top