Moderné hliníkové okná: Budete mať pocit, že žijete v inom svete

Kvalita, modernosť, minimalizmus, stálosť a industrializmus. Všetky spomenuté slová opisujú typ okien, ktorý sa dostáva čoraz viac do popredia. Tento typ okien sa stáva obľúbenejším aj v návrhoch architektov. Ide o hliníkové okná, ktoré vám zabezpečia čistý a jasný pohľad von. Najmä v noci máte možnosť vidieť svet, ktorý sa prebúdza po západe slnka. Aké sú to hliníkové okná a aké výhody prinášajú?

Hliníkové okná sú trojsklené, čo už dopredu hovorí o ich kvalite a stálosti. Skutočne, hliníkové okná vám vydržia celé roky, lepšie povedané, desiatky rokov. Sú vhodné do každej miestnosti, kde sa snažíte docieliť minimalistický dizajn. Vďaka ich nenáročnosti na údržbu sú vhodné aj do detských izieb.

Aké výhody vám kvalitné hliníkové okná prinesú?

  1. Jednoduchá údržba

Hliníkový rám okien nie je náročný na údržbu, čo predstavuje veľkú výhodu pre tých, ktorí nemajú toľko času na dlhé umývanie okien. Hliníkový rám stačí pretrieť teplou vodou. Nepotrebujete žiadny špeciálny čistiaci prípravok, stačí vám voda. Po prejdení rámu handričkou, bude rám opäť vyzerať ako nový.

  1. Možnosť výroby nadrozmerných veľkostí

Túžite mať okná, ktoré budú presahovať celú jednu stenu? Hliníkové okná sa môžu vyrábať až do výšky troch metrov, vďaka čomu si tento svoj sen môžete splniť. Čím vyššie okno, tým väčší zážitok je pozeranie z neho von, a to najmä v noci.

  1. Výber farby poteší

Hliníkový rám má niekoľko farebných prevedení. Medzi najobľúbenejšie patria matné farby alebo metalické. Výhodou je možnosť v dvojfarebnom prevedení.

  1. Prepojenie klasickej a modernej architektúry

Ak si skutočne potrpíte na architektonickom dizajne, možno vás zaujme prepojenie hliníka a dreva, ktoré umožnilo vznik drevohliníkového okna. Takýto typ okna spĺňa najrôznejšie energetické požiadavky a vyzerá štýlovo na každom dome.

Zdroj obrázku: DJ Srki / Shutterstock.com

Back To Top