Skvelý tip, ako si vylepšiť prácu za kancelárskym stolom

Dlhodobé sedenie nad prácou sa stalo už naším každodenným rituálom. Ak si to jednoducho pracovné povinnosti vyžadujú, nezostáva nám nič iné, len sa usadiť. Máme však na výber z tradičných kancelárskych stolov a z inovatívnych výškovo nastaviteľných modelov. Vďaka nim sa skvelo adaptujeme na zmeny v držaní tela pri práci za počítačom, čítaní z kníh alebo písaní.

Pri výbere rozhoduje aj dizajn, no dôležitejšie sú technické parametre stolov. Výškovo nastaviteľné stoly sú toho jasným dôkazom. Čo od nich očakávať?

Všestranné využitie nastaviteľných stolov

Vo svojej domácej pracovni alebo kancelárii s najväčšou pravdepodobnosťou nemáte neobmedzené dispozičné možnosti, preto sa pri výbere „držíte pri zemi“ a nevyhľadávate atypické modely. Jeden zo základných modelov rastúcich stolov nájdete v kompaktných rozmeroch.

Zdroj foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Okrem štandardných proporcií, tj. 118 x 60 cm, nájdete v ponuke špecializovaných výrobcov aj možnosť voľby vlastných rozmerov pracovnej dosky, ktorú dokážu vyrobiť v rekordne krátkom čase – svižnú výrobu zdvižných stolov na mieru zabezpečuje napríklad spoločnosť Liftor.

Zdôrazňujeme taktiež pohodlnosť a bezpečnosť týchto modelov. Zabezpečujú to výškovo nastaviteľné stoly s prídavným antikolíznym systémom. Veľmi praktickými sa stávajú v upravenej konštrukcii – absentovať by mala priečna výstuž pod doskou stola, ktorá zhoršuje umiestnenie nôh.

Čo očakávať od najpredávanejších modelov

Z hľadiska ergonómie a zdravého sedenia sa s výškovo nastaviteľnými stolmi rozsypalo vrece a stávajú sa bežnou súčasťou moderných pracovísk. Pevnosť a stabilitu stola podnecujú hrubšie LTD dosky (zvyčajne 18, 25 alebo 36 mm) s výškou aspoň 70 cm.

Stoly možno ovládať ručne alebo elektronicky, a to s maximálnou výškou zdvihu cca 120 cm a rýchlosťou cca 470 mm za 30 sekúnd. Sú vhodné pre dospelých aj pre deti. Navyše si ich môžeme zakúpiť v základnom alebo v rozšírenom vybavení (napr. so zabudovaným šuplíkom).

Back To Top