Kompresory a zdviháky do každého profi servisu či dielne

Pneuservisy, dielne ci autoservisy si už dnes nevieme predstaviť bez kvalitných kompresorov. V tomto prípade hovoríme hlavne o ich skrutkových prevedeniach.

Skrutkové kompresory pre dlhú a náročnú prácu

Pre profesionálne využitie sa odporúča využívať skôr skrutkové kompresory. Disponujú takými parametrami a technickým stavom, ktorý im umožňuje aj náročnejšiu a dlhšiu prevádzku. Za to vďačia zabudovanému kompresnému pomeru.

Tento typ kompresorov zaraďujeme medzi robustnejšie stroje, pre ktoré využívanie by ste mali disponovať určitou remeselnou zručnosťou. Pozor aj na pravidelnú technickú údržbu. Skrutkové kompresory fungujú na princípe rotácie skrutiek, ktoré sa otáčajú oproti sebe. Ide o krúživý pohyb s menšou dynamikou. Tieto kompresory vyprodukujú väčšie množstvo vzduchu čo zvyšuje ich efektívnosť. A v práve vyššie spomenutých pracovných priestoroch úspešne konkurujú piestovým kompresorom.

Dá sa pri nich aj veľmi efektívne ušetriť energiu. Nové modely s regulovateľnými otáčkami tak pomôžu ušetriť financie až za 30 až 35% energie.

Dvojstĺpové zdviháky pre osobné aj dodávkové vozidlá

Ďalším skvelým pomocníkom sú dvojstĺpové zdviháky, ktoré sú ideálne pri bežnom servise dodávkových aj osobných vozidiel. Pomôže vám vykonávať prácu efektívne a pohodlne. Ide o jeden z najvyužívanejších zariadení v autoservisoch. Pri kúpe sa pozerajte hlavne na nosnosť, teda ako ťažké vozidlá plánujete opravovať. Dôležitým údajom je kapacita zdvihu resp. výška priestoru umiestnenia zdviháku či výška zdvíhaných vozidiel.

Tento typ zdvihákov si môžete zabezpečiť ako prejazdové ale aj bezprejazdové. Ak plánujete využiť synchronizované zdvíhanie a spúšťanie, stĺpy môžete prepojiť prejazdovou lištou. Bezprejazdový zdvihák limituje kapacitu zdvihu, no manipulácia a prejazd bude maximálne bezproblémový. Rozmýšľajte aj nad tým, či sa vám viac bude hodiť automatické alebo poloautomatické prevedenie. V druhom prípade zdvíhate tlačidlom a spúšťate pákou. Pri automatickom zdviháku je zdvíhanie plne automatizované.

Zdroj obrázku: Nomad_Soul / Shutterstock.com

Back To Top