Pitná voda v domácnosti: 3 dobré rady, ako piť lepšiu vodu

Možno si hovoríte, že veď je voda ako voda. Nie je to pravda. Naozaj totiž záleží na tom, akú vodu doma či v práci dennodenne pijete. Stojí za to starať sa o svoju vodu a snažiť sa tak pomôcť svojmu zdraviu. Práve zdravie je predsa to najcennejšie, čo máme. A voda je zase tým, z čoho vychádza prakticky všetok život. Pozrite si naše tri rady na to, ako piť lepšiu vodu.

  1. Čistá voda, ktorá je naozaj čistá

Poviete si, že veď čistá voda je taká, ktorá vyjde opticky čistá z vodovodného kohútika. Nemusí to tak byť. Zvlášť v prípade, že máte vlastný vodný zdroj vody, alebo žijete v oblasti s rizikom kontaminácie spodných vôd, je dobré myslieť na dôkladné prečistenie vašej pitnej vody. Výborným prostriedkom ako to docieliť je UV lampa. Táto lampa prostredníctvom UV žiarenia dokáže eliminovať až 99,99 percenta mikroorganizmov vo vode, a to bez použitia akejkoľvek chémie. UV lampa dokáže zneškodniť nebezpečné mikroorganizmy a dopriať vám tak naozaj čistú vodu.

  1. Ionizovaná voda

Ďalším dobrým tipom je ionizátor vody, ktorý si viete zabezpečiť do svojej domácnosti i kancelárskych priestorov. Veľmi v skratke – ionizovaná voda je ochranou pred prekyslením organizmu a má pre telo antioxidačné účinky. Od nich sa následne odvíja veľa ďalších pozitívnych efektov pre ľudský organizmus. Na trhu existujú rôzne typy ionizátorov vody, odporúčame však radšej ísť po kvalite, aby to malo naozaj svoj zmysel a význam. Ionizovaná voda je niečím, čím môžete opäť trochu pomôcť svojmu zdraviu.

  1. Nebojte sa nových riešení

Tretia rada bude skôr všeobecná, no dôležitá – nebojte sa nových riešení. Pred dvadsiatimi rokmi možno o nejakých UV lampách alebo ionizovanej vode nikto nechyroval, dnes sa jedná už o úplne bežné a štandardné veci. Preto sa nebojte aj pri vode adať nové možnosti a piť len tú najkvalitnejšiu vodu pre vaše vlastné zdravie. Verte, že to stojí za to.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com