Syrové slimáky plnené cesnakom a čerstvými bylinkami! Pripravené za 20 minút!

V pekárstve vždy lákavo vyzerajú slimáky z krehkého cesta naplnenia sladkou, alebo slanou náplňou. Ak ste si túto pochúťku tiež obľúbili, iste viete, že je to skvelá desiata ku káve, čaji, alebo pre deti do školy.

Skúste si podľa tohto receptu pripraviť domáci variant týchto slimákov. V recepte je použitá syrová náplň s cesnakom, ale Vy si môžete zakaždým pripraviť náplň inú, napríklad škoricovú, alebo ovocnú.

zloženie cesta

130 ml mlieka
300-350 g múky
100 g masla
lyžička cukru
Pol lyžičky soli
5 g suchého droždia
náplň

tri strúčiky cesnaku,
100 gramov tvrdého syra;
Zväzok byliniek – kôpor, zelená cibuľka
30 gramov masla.
Príprava

Rozpustite maslo na náplň a nechajte ho vychladnúť.

Zmiešajte mlieko, maslo, soľ, cukor a kvasnice.

Všetko dobre premiešajte ručným mixérom a pridajte múku.

Premieste cesto, nemalo by lepiť.

Zabaľte cesto do fólie a nechajte odpočívať 20 minút pri izbovej teplote.

Bylinky si umyte a nakrájajte nožom najemno.

Syr nastrúhajte a vložte do misky.

Zmiešajte syr s prelisovaným cesnakom.

Cesto rozvaľkajte na tenko a pomažte roztaveným maslom.

Celé cesto posypte bylinkami a potom pridajte syr s cesnakom.

Cesto zrolujte a odrežte konca.

Nakrájajte prúžky o šírke 2-3 cm.

Poskladajte slimáky na vymastený plech.

Zmiešajte jeden žĺtok s trochou mlieka a výslednú zmesou slimáky potrite.

Pečte pri 180 stupňoch po dobu 20-25 minút.

Podávajte horúce, alebo studené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *