Nakladané slivky bez zdĺhavej sterilizácie ako od babičky. VYDRŽIA VEĽMI DLHO

Nakladané slivky nie sú len sladkosťou na palacinky či koláče. Dajú sa použiť ako omáčka na varenie mäsa alebo ako príloha či predjedlo.

Na prípravu sliviek zo skiel si musíte vybrať pevné, zrelé ovocie. Ak máte pochybnosti o tom, či sa vám všetko zmestí, existuje spôsob, ako to skontrolovať. Pred prípravou zalejte pár sliviek vriacou vodou. Ak šupka praskne, potom je lepšie použiť takéto ovocie nie na zaváranie, ale ako hlavnú zložku omáčky.

Ako pripraviť nakladané slivky na zimu bez sterilizácie

Na tento recept slivky prekrojte na polovicu, odstráňte kôstky a pustite sa do varenia! A nebojte sa koňaku. Potom, čo slivky zalejete vriacou vodou, všetok alkohol sa odparí, ale chuť zostane. Ak ste kategoricky proti alkoholu, túto zložku jednoducho vynechajte.

Ingrediencie

  • 4,5 kg sliviek
  • 20 klinčekov
  • 10 pl koňaku
  • 1 kg cukru
  • 1 čl škorice
  • 2 l vody
  • 240 ml octu
  • 20 ks celého nového korenia

Postup

Na dno každej nádoby položte 2 klinčeky a 2 ks nového korenia. Naplňte poháre slivkami.

Slivky zalejte vriacou vodou, prikryte pokrievkami a nechajte 5 minút odstáť.

Vodu sceďte do hrnca, pridajte cukor, ocot a škoricu. Premiešajte, priveďte do varu a pár minút povarte.

Do každej nádoby nalejte 1 polievkovú lyžicu koňaku a naplňte slivky nálevom. Poháre uzavrite, otočte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

 

Množstvo prísad na nakladané slivky je vypočítaný na 10 skiel s objemom 0,7 litra. Zdá sa to veľa? Odporúčame vám pripraviť si pokojne viac, aby vám to vydržalo celú zimu!

 

zdroj
Back To Top