SUPER PRÍLOHA domáce pečené zemiaky s hubami. Všetkým pri stole sa už zbiehajú slinky!

Jedným z najjednoduchších, ale aj najchutnejších jedál, sú pečené zemiaky s hubami. Vyskúšajte to aj vy!

Potrebujete

  • 800 g zemiakov
  • 200 g húb
  • 1 cibuľa
  • 20 g masla
  • soľ, korenie, cesnak, kôpor, rastlinný olej

Postup

Najskôr nakrájajte huby na veľké kúsky.

Osmažte ich na oleji.

Zemiaky nakrájame na ľubovoľné kúsky a osušte ich.

Odstráňte huby z panvice.

Zemiaky dajte na panvicu a na prudkom ohni opekajte asi 3 – 4 minúty, do zlatista.

Smažte na vysokej teplote aj z druhej strany.

Teraz znížte plameň a len opečte zemiaky.

Cibuľu nakrájajte na kocky a cesnak nadrobno.

K takmer hotovým zemiakom pridajte cibuľu, navrchu ju trochu zohrejte a potom premiešajte.

Všetko dôkladne miešajte, aby cibuľa neprihorela.

Pridajte maslo a huby, zemiaky osoľte, premiešajte a pár minút nechajte podusiť.

Pridajte cesnak a kôpor, premiešajte a odstráňte zo sporáka.

Podávajte napríklad s nakladanými uhorkami alebo rôznymi šalátmi.

 

zdroj
Back To Top