SUPER DOMÁCE nakladané uhorky na bulharský spôsob – Sú chrumkavé a hotové hneď

Najlepšie uhorky sú už v predaju a preto už nemusíte čakať na to, aby ste si pripravili nakladané uhorky na jeseň a zimu.

Pripravte si chrumkavé nakladané uhorky, ktoré sa stanú skvelou prílohou k rôznym pokrmom.

Množstvo ingrediencií na nálev je vhodné  na 1 liter vody. Ak si chcete na zimu pripraviť viac uhoriek, úmerne tomu zvýšte množstvo ingrediencií.

Potrebujete

  • uhorky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 ks nového korenia
  • 2 pl cukru
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 cibuľa
  • 4 ks celého čierneho korenia
  • 1 pl soli
  • 4 pl octu
  • 1 liter vody

Postup

Na dno nádoby naukladajte niekoľko koliesok cibule, nahrubo nasekaný cesnak, bobkový list a korenia.

Uhorky naukladajte napevno do skiel na zaváranie a zalejte vriacou vodou. Sklá zatvorte čistými viečkami a nechajte 15 minút postáť.

Medzitým si pripravte nálev. Cukor a soľ rozpustite vo vode a priveďte roztok do varu. Opatrne k tomu prilejte ocot.

Z uhoriek sceďte  vriacu vodu a nalejte tam pripravený nálev. Zatvorte sklá, otočte ich dnom nahor a zabaľte do utierok, kým úplne nevychladnú.

Zdroj