Niekoľkoročný zastrihávač vlasov bude vďaka tomuto triku strihať ako nový. NEMUSÍM KUPOVAŤ NOVÝ

Zastrihávač vlasov je dnes takmer v každej domácnosti. Je skladný, ľahko ovládateľný a navyše výrazne šetrí rodinný rozpočet.

Jeho nože sa však časom môžu otupiť a strojček pri používaní začne ťahať vlasy. Ak to chcete opraviť, vyskúšajte túto efektívnu metódu.

Najprv skontrolujte dotiahnutie skrutiek – niekedy je problém práve v tom. Musia byť pevne priskrutkované.

Potom strojček namažte špeciálnym prípravkom alebo motorovým olejom, pretože aj to môže byť problém. Ak ste už vyskúšali aj to, no strojček vám stále ťahá vlasy a zle strihá, prejdite na toto riešenie.

Leštiacu pastu s najmenšou zrnitosťou (predávaná v obchodoch pre domácnosť), nakrájajte na čo najmenšie kúsky.

Do nádoby nalejte trochu rozpúšťadla, buď acetón alebo lakový benzín. Do toho následne pridajte pastu. Skúste premiešať, nechajte odstáť asi 8-12 hodín. Mali by ste získať konzistenciu hustej kyslej smotany. Vzhľadovo to bude pripomínať hlinu.

Zapnite strojček na 4 minúty a nechajte ho v tejto paste. Je lepšie, ak priložený strojček chytíte do rúk a prechádzate ním po paste tam a späť. Vďaka tomu bude lepšie a rýchlejšie zaostrený.

Potom strojček opláchnite, nože rozoberte a jemne natrite olejom. Poskladajte ho naspäť a zastrihávač bude fungovať ako nový!

 

zdroj
Back To Top