Tip: Návod na prípravu tekutého hnojiva pre vašu orchideu. Získajte nové púčiky a pevné korene!

Stačí jednoduché hnojivo raz za mesiac, aby vaša orchidea bude mať pevné zelené korene, husté listy a nové stonky s púčikmi! Túto metódu vyskúšali tisíce fanúšikov orchideí a považujú ju za najlepšiu.

Recept

Pridajte 1 lyžičku (5 ml) citrónovej šťavy do 1 l mäkkej, teplej vody (odparenej, prevarenej, dažďovej). Voda na zalievanie orchideí by mala byť čo najjemnejšia, čo najbližšie k prirodzeným podmienkam kvetu! Riešenie je veľmi jednoduché, ale účinné, pretože dokonale okysľuje orchideu a vyživuje jej korene.

Po zalievaní touto citrónovou vodou  sa orchidea pomerne rýchlo zmení: vyrastú jej tučné korene, bude mať husté, šťavnaté, zelené listy a vytvárať nové kvetné stonky s púčikmi.

Polievajte ako zvyčajne, pričom druhý kvetináč nechajte 15 minút odstáť a potom prebytočnú vodu vypustite. Týmto spôsobom by sa mali zalievať orchidey, ktoré je potrebné oživiť, a tiež orchidey, ktoré práve uvoľnili stonku a nemajú rozvinuté púčiky. Ak už orchidea uvoľnila všetky púčiky, nemusíte ju už zalievať citrónovou vodou!

 

 

Zdroj: cpykami.ru