Rýchla metóda výsadby muškátov: bohaté kvitnutie je zaručené

Len si predstavte, že pelargónia vysadená odrezkami je schopná za 3 mesiace nielen vytvoriť zelené časti, ale aj kvety. Neveríte? Presvedčte sa z vlastnej skúsenosti, že to dokážete aj vy! Aby ste to dosiahli, stačí použiť jeden banán, prázdny kvetináč, zeminu a niekoľko odrezkov pelargónie.

Odrežte spodné listy z odrezkov, pričom oblasť pripojenia listu ku stonke zostane neporušená, aby ste nenarušili rastové body. Šikmý rez robte zospodu, aby odrezok, dočasne ponechaný bez koreňov mal možnosť prijať zvonku čo najviac výživy.

Banán nakrájajte na časti s hrúbkou 1,5 – 2 cm a potom odrezky vložte do dužiny. Práve banán, ktorý je prírodným biostimulantom, sa stane živnou pôdou pre vaše muškáty. To všetko bude impulzom pre rýchly rast koreňového systému, intenzívny rast a tvorbu púčikov.

Výhonky presuňte do črepníka. Pre každý vytvorte samostatnú dieru, berúc do úvahy, že sa do nej zmestí spolu s banánom. Dodržujte vzdialenosť medzi odrezkami asi 10 cm, berúc do úvahy skutočnosť, že nevznikne žiaden odpad.

Jemne prehĺbte banánový substrát a potom to posypte malým množstvom zeminy. Banán by mal byť pokrytý niekoľkými milimetrami pôdy. Potom opatrne odrežte veľké listy a ponechajte iba vrcholy.

 

Odrezky umiestňujte bez dodatočnej zálievky. Vlhkosť v dužine banánov bude stačiť na vytvorenie a rozvoj silného koreňového systému.

Po 3 mesiacoch muškát vyrastie a začne kvitnúť.

 

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top