Dokonalá zdravá cuketová zmes na chlebíky. Dokonca ju milujú aj muži

Každý rok, keď sa začína cuketová sezóna, pripravujeme si takúto zdravú zmes: chutnú, voňavú a výživnú. Príprava je veľmi jednoduchá!

Potrebujeme:

1 kg cukety

2 mrkvy

2 cibule

2 paradajky

1 PL paradajkového pretlaku

1 strúčik cesnaku

100 ml vody

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

olej podľa chuti

Postup:

Cuketu si ošúpte a nakrájajte na kocky.

Cibuľu si nakrájajte na jemné polmesiačiky.

Ošúpte si mrkvu a nastrúhajte na hrubom strúhadle.

Paradajky prekrojte na polovicu a nastrúhajte ich až po šupu.

Cuketu vložte do veľkej misy, pridajte vodu a poduste, kým nie je mäkká.

Cibuľu s mrkvou osmažte v oleji do mäkka. Potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte, kým nebude zmes kompaktná.

Pridajte paradajky a osoľte podľa chuti. Zamiešajte a panvicu prikryte pokrievkou. Duste zeleninu do mäkka.

Pridajte prelisovaný cesnak a poduste ďalšiu 1 – 2 minúty. Nakoniec okoreňte podľa chuti.

Preložte cuketovú zmes do sklenených pohárov a odložte do chladničky.

Podávajte napríklad na opečenom chlebíku. Prajeme dobrú chuť!

Náš TIP

1. Ak používate mladé cukety, môžete ich spracovať bez toho, aby ste ich ošúpali.

2. Ak dáte horúcu cuketovú zmes do pohárov, vydrží v chladničke aj niekoľko mesiacov.

zdroj:napadovy.blog

Back To Top