Ingrediencie
- 1,5 kg slaniny
- 1 liter vody
- 100 g soli
- 3 bobkové listy
- 15 ks celého čierneho korenia
- 6 ks celého nového korenia
- 1 ČL korenia na grilovanie
- kôpor a petržlenová vňať
Postup
Slaninu nakrájajte na kúsky – nie malé a ani veľké. Nezabudnite slaninu umyť a osušiť papierovými obrúskami.
Cibuľu nakrájajte na kolieska.
Všetky korenia a soľ dajte do hrnca s vodou, priveďte to k varu a varte 4 minúty. Potom to nechajte vychladnúť.
Do čistých nádob (500 alebo 700 g) vložte podľa chuti bylinky a strúčiky cesnaku.
Pridajte slaninu, ktorú tam naukladajte natesno.
Naplňte nádoby vychladeným nálevom až po vrch.
Zakryte ich viečkami a nechajte 2 dni odstáť pri izbovej teplote.
Nálev preceďte a dôkladne sa zbavte všetkej tekutiny.
Pripravte si nový nálev z vody a 100 g soli (na 1 liter). Priveďte ho k varu, povarte 4 minúty a nechajte vychladiť.
Prelejte ho do pohárov, zatvorte viečka a vložte do chladničky na 3 dni.
Následne slaninu vyberte, osušte papierovými utierkami, zabaľte ju do papiera na pečenie alebo fólie a uskladnite ju do mrazničky.
Zdroj: souspark.ru