Bravčová masť v slanom náleve s príchuťou grilovania! „Päťminútovka“ je ideálne občerstvenie pre všetky príležitosti

Ingrediencie

  • 1,5 kg slaniny
  • 1 liter vody
  • 100 g soli
  • 3 bobkové listy
  • 15 ks celého čierneho korenia
  • 6 ks celého nového korenia
  • 1 ČL korenia na grilovanie
  • kôpor a petržlenová vňať

Postup

Slaninu nakrájajte na kúsky – nie malé a ani veľké. Nezabudnite slaninu umyť a osušiť papierovými obrúskami.

Cibuľu nakrájajte na kolieska.

Všetky korenia a soľ dajte do hrnca s vodou, priveďte to k varu a varte 4 minúty. Potom to nechajte vychladnúť.

Do čistých nádob (500 alebo 700 g) vložte podľa chuti bylinky a strúčiky cesnaku.

Pridajte slaninu, ktorú tam naukladajte natesno.

Naplňte nádoby vychladeným nálevom až po vrch.

Zakryte ich viečkami a nechajte 2 dni odstáť pri izbovej teplote.

Nálev preceďte a dôkladne sa zbavte všetkej tekutiny.

Pripravte si nový nálev z vody a 100 g soli (na 1 liter). Priveďte ho k varu, povarte 4 minúty a nechajte vychladiť.

Prelejte ho do pohárov, zatvorte viečka a vložte do chladničky na 3 dni.

Následne slaninu vyberte, osušte papierovými utierkami, zabaľte ju do papiera na pečenie alebo fólie a uskladnite ju do mrazničky.

 

Zdroj: souspark.ru