Staré látky do koša nevyhadzujem. Vyrobím z nich takúto krásnu vec

Na čo by ste použili zvyšky nechcených látok? Jednoduchšie je ich samozrejme, vyhodiť. Avšak aj z malých kúskov látok rôznych farieb môžete získať vec, ktorá sa stane praktickým kúskom vo vašom príbytku a vydrží mnoho rokov!

Nastrihajte si kúsky látky rôznej dĺžky, ale je dôležité, aby si uchovali šírku. 12 cm Vlnitú lepenku rozstrihnite na dva štvorce so stranami 36 cm. Navrch na jeden kartón prilepte presne 9 2,5-litorvých fliaš.

Navrch prilepte druhý štvorec a po stranách ho zarovnajte pomocou bežného plastového pravítka. Potom obaľte strany kartónom, zrežte to na veľkosť, ktorú potrebujete a prilepte ho pomocou tavnej pištole.

Kartón omotajte tenkým molitanom.

A na vrchu, iba na jednej strane, prilepte hrubší molitan. Náhradou za tenký molitan môže byť stará deka (namiesto hrubšieho molitanu stačí deku niekoľkokrát zložiť).

Zabaľte a na vrch prilepte tenký vatelín. Nakoniec dodatočne prilepte starý tyl zo všetkých strán, aby výsledný výrobok získal potrebnú stabilitu.

Zo zošitých kúskov látky vytvorte obal na taburetku , pridajte sťahujúcu gumičku a nasaďte ju na výrobok. Utiahnite gumičku  v spodnej časti výrobku a uviažte pevnejšie.

Táto nádherná, farebná taburetka bude slúžiť mnoho rokov. A poťah sa dá v prípade potreby ľahko zložiť a vyprať.

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top