Recept: Kuracie prsia pod zeleninovou „prikrývkou“ Zapečenaá dobrota pre celú rodinu

Ak máte vždy v chladničke aspoň jedno kurča, tak určite viete, že z tohto pomerne lacného a zdravého produktu je možné pripraviť na večeru veľké množstvo chutných a zaujímavých jedál. Biele mäso je navyše ľahšie stráviteľné a často považované za zdravší variant.

Ponúkame vám skvelý recept, v ktorom natrafíte okrem mäsa aj na cibuľu a mrkvu, kyslé uhorky a syrovú vrstvu, ktorá nie je nikdy zbytočná. Ako prílohu môžete podávať zemiakovú kašu alebo varenú ryžu.

Čo potrebujete?

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 4 nakladané uhorky
  • 3 čl smotany
  • 1 mrkva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 cibuľa
  • Sušený cesnak
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Olej

Postup

Každý kúsok mäsa pozdĺžne rozrežte a naklepte použitím potravinovej fólie. Mäso osoľte, okoreňte z oboch strán suchým cesnakom. Poukladajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cibuľu nakrájajte na štvrtiny a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeleninu orestujte na malom množstve slnečnicového oleja.

Nakladané uhorky nastrúhajte na hrubom strúhadle a zľahka orestujte spolu s mrkvou.

Skombinujte orestovanú zeleninu, prelisovaný cesnak, kyslú smotanu a korenie podľa chuti. Všetko premiešajte.

Takto pripravenú zeleninu naukladajte na kúsky mäsa a pečte v rúre 15 minút pri teplote 200 °C.

Kuracie mäso a zeleninu posypte strúhaným syrom a plech vráťte do rúry na ďalších 10 minút.

Pokrm môžete posypať nasekaným kôprom.

Kombinácia kuracích pŕs so zeleninou predstavuje mäkké, šťavnaté a voňavé jedlo. Oveľa lepšie ako len pečené mäso, však? Vďaka zeleninovému „plášťu“ sa mäso nevysuší, hoci je upečené bez marinovania! Máte radi kuracie mäso? Ako ho zvyčajne pripravujete?

 

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top