Mužovi za to, aby sa v jeden deň dal zaočkovať až 10-krát! Dôvod vás postaví zo stoličiek

Prípad muža, ktorý sa v jeden deň nechal zaočkovať až 10-krát, už vyšetrujú príslušné orgány. Takéto správanie viacerí označili za „neuveriteľne sebecké“.

Astrid Koornneef, šéfka vakcinačného programu proti koronavírusu, uviedla, že ministerstvo zdravotníctva si je vedomé problému a berie túto záležitosť veľmi vážne. Predpokladá sa, že očkovanému mužovi bolo za jeho skutok zaplatené.

„Sme veľmi znepokojení touto situáciou a spolupracujeme s príslušnými agentúrami,“ povedala.

Kde presne k incidentom došlo, ministerstvo neuviedlo.

Vakcinologička a docentka Helen Petousis-Harris označila toto správanie za „neuveriteľne sebecké“. Hovorí, že v najhoršom prípade mohlo dôjsť k vážnym ujmám na zdraví nezaočkovaných, a k šíreniu vírusu.

Vážne zdravotné následky, sa ale u muža vyskytnúť nemajú. Petousis-Harris povedala, že muž sa na druhý deň môže cítiť „pod psa“, v dôsledku intenzívnej imunitnej reakcie.

Covid 19 Delta outbreak: 'Unbelievably selfish' - expert slams people who paid man to take 10 vaccine shots in one day - NZ Herald

foto: NZ Herald

„Vieme, že ľuďom bolo omylom podaných všetkých päť dávok namiesto toho, aby boli zriedené, vieme, že sa tak stalo v zámorí, a vieme, že pri iných vakcínach sa tiež vyskytli chyby. Nikdy sa ale nevyskytli žiadne dlhodobé problémy,“ dodala.

„Prevziať identitu inej osoby a podrobiť sa lekárskemu ošetreniu je nebezpečné.

Ohrozuje to osobu, ktorá je očkovaná s údajným preukazom totožnosti, a osobu, ktorej zdravotný záznam preukáže, že bola očkovaná, aj keď to tak naozaj nie je.“

„Nepresný stav očkovania nielenže vystavuje riziku vás, ale aj vašich priateľov, okolie a komunitu a zdravotnícke tímy, ktoré vás liečia.“

Covid 19 Delta outbreak: 'Unbelievably selfish' - expert slams people who paid man to take 10 vaccine shots in one day - NZ Herald

foto: NZ Herald

“ Lekári pracujú v prostredí s vysokou dôverou a spoliehajú sa, že ľudia budú konať v dobrej viere a zdieľať presné informácie s cieľom pomôcť pri ich liečbe,“ povedala.

Ba čo viac, ak by osoba mala byť zaočkovaná na základe falošnej identifikácie, v jej pravom osobnom zázname by táto informácia chýbala. To by mohlo ovplyvniť, ako sa bude v budúcnosti vyvíjať ich zdravie.

zdroj: nzherald.co.nz

Back To Top