Medový krémeš robíme raz do týždňa. Pripravte ho ale z väčšej dávky, lebo je tak dobrý

Naša rodina ich má veľmi rada, jednoducho sa nevie dojesť keď ich urobím.

Medové cesto:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 9 dkg masti
  • 2 vajíčka
  • 4 pl medu
  • 6 pl mlieka
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • marhuľový lekvár na potretie stredného plátu

Krém:

  • 6 dl mlieka
  • 3 žĺtka
  • 4 pl hl. múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 25 dkg masla
  • 3 bielka

Poleva:

  • čokoláda na varenie

Príprava:

Med zohrejeme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, sódou bikarbónou a s masťou. V strede urobíme priehlbinku kde nalejeme med a vajíčko a vymiesime cesto.

Upečieme 4 pláty na 190°C asi za 8-10 minút.

Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtka a múku. Uvaríme hustý krém. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme k vychladnutému krému. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne primiešame ku krému. Krém rozdelíme na dve časti. Prvý plát potrieme krémom, druhý potrieme lekvárom a tretí potrieme tiež krémom. Položíme posledný plát a polejeme čokoládou.

Jeden deň necháme stáť kým zmäknú korpusy.