Prísady:
- 1 kg kuracich pŕs
- 1 čl soli
- 0,5 čl mletého čierneho korenia
na obaľovanie:
- 2 vajíčka
- 125 g taveného syra
- 0,5 dl oleja
- 300 g hl. múky
- 2,8 dl mlieka
Na vyprážanie:
- 7 dl oleja
Príprava:
Umyté kuracie prsia nakrájame na na 1 cm široké a cca 3-4 cm dlhé pásiky. Necháme odkvapkať a osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
Na obaľovanie zmiešame vajíčka, soľ, syr, olej pridáme múku a nakoniec pridáme postupne mlieko. Vymiešame hladké cestíčko, ktoré je hustejšie ako cesto na palacinky.
Mäso obalíme v cestíčku a následne ich vyprážame v horúcom oleji. Každý kus vkladáme po jednom, vždy ich nechajte trošku odkvapať pred tým ako vložíte do oleja.
Vyberáme ich na papierovú utierku aby neboli príliš mastné.
TIP:
Podávať ich môžete s rôznymi omáčkami, napríklad kôprovou, alebo ich môžete pokvapkať medom a posypať sezamom.