Recept: Pečené mäso so zemiakmi v rukáve – rýchle a jednoduché jedlo

Pripravte si výdatné a mimoriadne chutné jedlo v podobe mäsa so zemiakmi, ktoré budete pripravovať vo vrecku určenom na pečenie v rúre. Návod na prípravu zvládne aj začiatočník a výsledkom bude voňavý pokrm, na ktorom si pochutí celá vaša rodina.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 700 g zemiakov
  • 3-4 pl rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Soľ, korenie – podľa chuti
  • 100-120 ml vody (voliteľné, pre šťavnatosť)
  • korenie, bylinky – podľa chuti

Postup

Mäso umyte a nakrájajte na menšie porcie. Ak nemáte bravčové, môžete použiť akékoľvek iné mäso.

Pridajte soľ, korenie, papriku, tymianové lístky, olej (2 polievkové lyžice) a premiešajte.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na veľké kúsky.

Ak sú zemiaky malé, nakrájajte ich na polovicu alebo použite celé. Mrkvu nakrájajte na kolieska, cibuľu na polovičné krúžky.

Vložte zeleninu do misy, pridajte korenie a olej (1-2 polievkové lyžice). Všetko dobre premiešame.

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Na plech položte vrecko na pečenie, vložíte do neho zemiaky, potom mäso spolu s koreninami a olejom, pre šťavnatosť do nálevu nalejeme trochu vody (100-120 ml).

Pečte v rúre približne 1 hodinu 15 minút. Ak vo vrecku nie je žiadna diera, musíte urobiť niekoľko vpichov, aby ste dostali paru von.

Vrecko vyberte z rúry a nechajte ho zatvorené ešte 10 minút, nech si mäso odpočinie. Potom môžete všetko servírovať na tanier.

Dobrú chuť!

 

Zdroj: shponder.com