Hot Dog je veľmi jednoduchá dobrota. Chutí ešte viac ak namiesto rožku dáš párky do domáceho kysnutého cesta. Chutný na večeru ale vhodný je aj keď čakáš hostí a nechce sa ti robiť viac druhov jedál ale chceš ich prekvapiť niečím domácím.
Prísady:
- 50 dkg hladkej múky
- 1 čl soli
- 1 bal sušeného droždia (7g)
- 2 Pl oleja
- cca 3dl vody, podľa potreby
Plnka:
- 7 ks párkov
- kečup, syr
- 1 vajíčko na potieranie
Príprava:
Vymiesime si hladké cesto a necháme nakysnúť. Pripravíme prísady na plnku. Keď je cesto nakysnuté, rozdelíme ho na 12-13 častí. Každé zvlášť vyváľkáme. Na každý kus natrieme kečup, položíme syr a rozrezaný párok. Raz pretočíme, voľnú časť cesta narežeme a tak omotávame ďalej. Poukladáme ich na plech potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C do zlatohneda. Pekný večer každému!
Recept od Erzsó Tajtiné!