Kilo zemiakov uvarila a poliala smotanovo – cesnakovou omáčkou! Lepšie som ešte nejedla!

Dnes sme vám priniesli recept na veľmi chutné a jednoducho pripraviteľné jedlo. Veľmi je chutný, oplatí sa vyskúšať, je to recept na zemiaky so smotanovo – cesnakovou omáčkou.

Prísady:

  • 1 kg nových zemiakov
  • 1 strúčiky cesnaku
  • hrsť kôpru
  • 100 g maslo
  • 300 g smotany
  • soľ podľa chuti

Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode.

Doba varenia je cca 30 min. skontrolujte vidličkou či už je.

Kôpor umyjeme, nasekáme nadrobno a cesnak pretlačíme.

Pripravíme si smotanovú omáčku: V miske zmiešame smotanu s nasekaným kôprom a pretlačeným cesnakom. Osolíme a dobre premiešame.

Zemiaky scedíme, a dáme na panvicu zohriat bez oleja. Pridáme nakrájané maslo, odstavíme, polejeme omáčkou a môžeme podávať. Dobrú chuť!