Táto torta je nebeská pochúťka… A navyše ju nemusíte ani piecť!

Upiecť doma tortu je skutočne majstrovský výkon. Gazdinka sa tesne pred koncom tohto zdĺhavého procesu už tak neteší zo sladkej pochúťky, pretože príprava torty si vyžaduje mnoho energie… Svojich blízkych preto nerozmaznáva domácimi dobrotami tak často, ako by chceli. Našťastie však existujú recepty, pomocou ktorých možno pripraviť fantastickú, chutnú tortu naozaj rýchlo!

Tento recept ocenia všetky milovníčky sladkého, ktoré rady maškrtia a cenia si svoj čas. Len za 20 minút získate ideálnu tortu s jemnou a vyberanou chuťou. Nebude sa vám zdať, že ste pri príprave strávili pol života. Skúste, neoľutujete.

Torta zo sušienok

INGREDIENCIE

  • 250 g sušienok (ideálne maslové, bez príchute)
  • 100 g masla
  • 400 g „Nutelly“
  • 500 g syra „Philadelphia“

POSTUP

Zmiešame maslo a polievkovú lyžicu „Nutelly“. Vložíme zmes do mikrovlnnej rúry, kde sa musí úplne rozpustiť.

koláč s koláčikmi

Sušienky jemne navlhčíme vodou a poriadne ich rozdrobíme. Zalejeme ich zmesou „Nutelly“ a masla. Hmotu vložíme do chladničky.

koláč s koláčikmi

Šľahačom zmiešame zvyšok „Nutelly“ so syrom „Philadelphia“. Vzniknutú zmes tiež vložíme do chladničky.

koláč s koláčikmi

Vyberieme z chladničky tortový korpus zo sušienok. Pomocou pohára ho poriadne rozvaľkáme. Je dôležité vybrať vhodný pohár, aby bol korpus rozvaľkaný rovnomerne.

koláč s koláčikmi

Potrieme korpus zo sušienok plnkou zo syra a „Nutelly“. Plnku poriadne rozotrieme, aby bola hladká a rovnomerná. Necháme pár minút postáť, aby cesto zmäklo.

koláč s koláčikmi

Zázračná pochúťka je na hotová! Je to torta, ktorá nebola v rúre. Vyzerá úžasne a má neobyčajnú chuť – spája sa v nej ohromná chuť mäkkého syra a bohatá chuť čokolády…

koláč s koláčikmi

Tento dezert je vašou záchranou, ak vás navštívia hostia bez ohlásenia. Neobyčajnú tortu môžete pripravovať aj spolu s deťmi, isto sa im to zapáči – príprava je celkom ľahká! Podeľte sa so svojimi priateľmi o tento úžasný recept na vynikajúcu tortu, ktorú netreba piecť.

Zdroj: takprosto.cc