Chutná zeleninová polievka s mäsovými guľkami, určite bude tvojou obľúbenou!

Cícer je čoraz populárnejší. Ak chceš pripraviť naozaj chutnú polievku, vyskúšaj tento recept. Ak ju raz ochutnáš, budeš si ju častejšie variť, lebo jej nikdy nebudeš mať dosť. Citrón dodá polievke vynikajúcu chuť a od smotany bude lahodná.

Prísady na mäsové guľky:

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 Pl ryže
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce

Prísady na polievku:

  • 1 mrkva
  • 1 Pl oleja
  • 2 Pl citrónovej šťavy
  • 2,5 l vody
  • mleté čierne korenie
  • 150 g cíceru
  • 3 ks zemiaky
  • 5 Pl bieleho jogurtu
  • soľ

Príprava:

Cícer umyjeme a necháme vo vode 30 minút. Vodu zlejeme a preložíme cícer do hrnca a pridáme vodu.

Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame a opražíme na oleji. Keď je zelenina upražená, pridáme cícer a varíme. Keď nám zelenina zmekla pridáme mäsové guľky a dovaríme.

Cibuľu očistíme, pomelieme na mlynčeku a pridáme k mletému mäsu. Pridáme umytú ryžu, soľ, korenie a dobre premiešame. Vytvarujeme malé guľky.

V miske zmiešame jogurt s citrónovou šťavou, pridáme pár lyžíc horúcej polievky a pridáme do polievky. Ak je potrebné tak ešte dochutíme, počkáme kým nezačne vrieť a odstavíme. Podávame s kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!