Privítajte prvé jarné dni s dokonalým stavom vášho vozidla

Zima je veľkou záťažou pre nás všetkých. Najviac si však dopady nepríjemného ročného obdobia odnesie vozidlo, ktoré musí v náročných podmienkach fungovať bez prestávky a jedinej chybičky. Aby vám preto vplyv silných mrazov, posypovej soli a vlhkosti neprekazil prvé jarné výlety, je dobré pred príchodom sezóny vozidlo kompletne prekontrolovať.

Poďme sa spoločne pozrieť na kroky, ktorých sa takáto údržba týka a kde v prípade potreby tie najlepšie náhradné diely Škoda nájdete.

Berte jarné upratovanie vážne

Po zime by ste mali auto poriadne umyť. A nielen lak a okná, ale aj umývanie spodku karosérie a starostlivé umytie motora sú dôležité kroky. Túto možnosť by ste mali využiť aj na čistenie podbehov kolies, vchodov a podobne. Najmä tam sa totiž usádzajú nečistoty a zvyšky soli, ktoré nepozorovane upchávajú lak a plech. Využite túto príležitosť aj na kontrolu gumy na dverách a v prípade potreby ich vymeňte, ak sa počas chladných zimných dní stali poréznymi. Mnohé kvalitné náhradné diely na auto si vyberiete aj online z pohodlia domova alebo dielne.

Umožnite odvodnenie a prívod vzduchu

Vyčistite odkvapy a prívody vzduchu od lístia a iných nečistôt, ktoré tam majú počas jesene a zimy tendenciu uviaznuť. Pretože ak je kanál medzi čelným sklom a kapotou upchatý, vlhkosť sa môže dostať tam, kde by nemala skončiť. Navyše je sťažený prísun čerstvého vzduchu do interiéru. Dôkladné čistenie ochráni nielen auto, ale tiež zabezpečí, aby nebol narušený komfort vodiča a cestujúcich. Aby ste si ale ušetrili čas a nemuseli potom čistiť aj svoje telo, oblečte si pred takouto plánovanou údržbou pohodlné montérky.

Skontrolujte hladiny tekutín

Samozrejme, motorový olej, chladiacu kvapalinu a vodu do stieračov netreba kontrolovať len pri nástupe jari. Začiatok teplejšej sezóny je však vhodný čas na to, aby ste znova skontrolovali všetky hladiny tekutín a v prípade potreby ich doplnili. Namiesto nemrznúcej zmesi je teraz možné systém stieračov naplniť čističom čelného skla, ktorý lepšie odstraňuje hmyz.

Odstráňte vlhkosť

Sneh, blato a voda na topánkach a oblečení končí najmä na jeseň a v zime vo veľkom množstve v interiéri vášho auta. Ak tam zostanú bez povšimnutia, môže to viesť nielen k nepríjemným zápachom.

K jarnému upratovaniu vášho auta preto patrí aj dôkladné vyčistenie interiéru. Nechajte koberčeky vyschnúť a ak je to možné, nechajte interiér vášho vozidla v suchom dni s mierne otvorenými oknami riadne vyvetrať.

Uvidíte, že vaše auto sa vám za takúto starostlivosť odvďačí nielen dobrým výkonom, ale aj pohodlím.

Zdroj obrázka: LeManna/Shutterstock.com