0,5 litra teplej vody; múka; majonéza; 2 vajcia. Pre najjemnejšie palacinky, ktoré sa netrhajú a zostávajú mäkké po dlhú dobu ako z panvice

Palacinky pripravené podľa tohto receptu sú jemné a hrubšie zároveň. Zostanú dlho čerstvé a mäkké. Celé tajomstvo je v tom, že namiesto mlieka by ste mali použiť majonézu.

Môžu sa jesť so sladkou alebo slanou náplňou, ak pripravíte cesto bez cukru. Vyberte si svoje obľúbené a vychutnajte si voňavé palacinky!

Ingrediencie:

  • 9 pl múky
  • 0,5 litra teplej vody
  • 2 vajcia
  • 2 pl majonézy
  • 2 pl cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 2 pl oleja

Postup:

  1. Vajíčka, majonézu, cukor, soľ a vanilkový cukor vyšľahajte mixérom dohladka (môžete použiť metličku).
  2. Do zmesi pridajte teplú vodu a preosiatu múku. Cesto premiešajte tak, aby v ňom nezostali hrudky. Nechajte odstáť 20 minút.
  3. Potrite dno panvice trochou rastlinného oleja (urobte to len raz) a zohrejte ho.
  4. Palacinky opečte na strednom ohni z oboch strán (1-2 minúty z každej strany).

Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť!

S akou plnkou máte najradšej svoje palacinky: slané alebo sladké? Aký recept na ich výrobu používate?

 

Zdroj: poshepky.com
Back To Top