Palacinky pripravené podľa tohto receptu sú jemné a hrubšie zároveň. Zostanú dlho čerstvé a mäkké. Celé tajomstvo je v tom, že namiesto mlieka by ste mali použiť majonézu.
Môžu sa jesť so sladkou alebo slanou náplňou, ak pripravíte cesto bez cukru. Vyberte si svoje obľúbené a vychutnajte si voňavé palacinky!
Ingrediencie:
- 9 pl múky
- 0,5 litra teplej vody
- 2 vajcia
- 2 pl majonézy
- 2 pl cukru
- 15 g vanilkového cukru
- štipka soli
- 2 pl oleja
Postup:
- Vajíčka, majonézu, cukor, soľ a vanilkový cukor vyšľahajte mixérom dohladka (môžete použiť metličku).
- Do zmesi pridajte teplú vodu a preosiatu múku. Cesto premiešajte tak, aby v ňom nezostali hrudky. Nechajte odstáť 20 minút.
- Potrite dno panvice trochou rastlinného oleja (urobte to len raz) a zohrejte ho.
- Palacinky opečte na strednom ohni z oboch strán (1-2 minúty z každej strany).
Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť!
S akou plnkou máte najradšej svoje palacinky: slané alebo sladké? Aký recept na ich výrobu používate?