Tip: Ako správne zamrazovať hotové jedlá, ak chcete ušetriť čas? SKÚSTE TOTO

Naučte sa, čo sa stáva s vašimi jedlami, ktoré sú vystavené dlhodobému zmrazovaniu a ako správne skladovať hotové jedlá a polotovary bez toho, aby sa pokazila ich chuť. Áno, ak si sami vyrábate podobné pokrmy, budete tomu musieť venovať čas. Takto však môžete mať doma stále zásoby nielen chutných, ale aj zdravých jedál.

Čo je najlepšie zmraziť?

V skutočnosti môžete zmraziť takmer všetko. Sú však produkty, ktoré po rozmrazení čiastočne alebo úplne bez chuti a neraz zmenia svoju textúru.

Kurča

Či už je kurča uvarené vcelku alebo po jednotlivých častiach, dobre znáša pobyt v mrazničke aj bez straty chuťových vlastností. Pred vložením do mrazničky ho ochlaďte na izbovú teplotu, zabaľte do potravinovej fólie alebo vložte do vrecka na zips.

chicken roast on roasting panunsplash

Mäsové guľky a fašírky

Pri nákupe mäsa na mleté pokrmy sa nemusíte vôbec obmedzovať: dokonale toleruje proces dlhého mrazenia. Navyše, hotové mäsové guľky možno bezpečne zmraziť s náplňou alebo v omáčke. Len počkajte, kým vychladnú. Vložte ich do nádoby správnej veľkosti a vložte do mrazničky. Týka sa to však iba dusených alebo varených pokrmov. Mäsové polotovary vyprážané na oleji po rozmrazení, žiaľ, strácajú chuť aj vzhľad.

Vývar

Je to skvelý nápad pre tých, ktorí majú veľmi málo času. Vývary varené so zeleninou, mäsom alebo rybami sa dajú skvele zamraziť. Vyberte ho z mrazničky a voila! Váš pokrm je hotový v priebehu niekoľkých minút. Dôležité: Mliečne polievky alebo polievky s cestovinami nemožno zmraziť.

white plastic food container on white tableunsplash

Pilaf

Osmažené malé kúsky mäsa s cibuľou, mrkvou a korením a pokojne ich vložte do mrazničky. Zostáva už len uvariť ryžu a použiť tento základ na prípravu lahodného pilafu. Nikto si ani nevšimne, že ot bolo v mrazničke. Skladujte to po častiach v malých plastových nádobách.

fried rice with sliced lemon on white ceramic plateunsplash

Plnená paprika a kapustové rolky

V tomto prípade je zmrazovanie prijateľné aj pre hotové jedlo. Kapustové rolky a plnená paprika však musia pred samotnou konzumáciou dosiahnuť izbovú teplotu. Až potom sa môžu zohriať a jesť. Tip: Vyberte to pred spaním z mrazničky a na druhý deň nemusíte premýšľať, čo také pripraviť pre členov svojej rodiny.

cooked food on white ceramic plateunsplash

Pamätajte, že zmrazenie je najlepší spôsob, ako chrániť zdravie. Minerály a vitamíny sú potom dokonale zachované. Vyskúšajte to aj vy a určite neoľutujete!

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top