Recept: Rýchly nepečený dezert z perníkov, banánu a lahodného smotanového krému – Robíme ho už 15 rokov

Tento koláč bez pečenia sa stane vaším favoritom! Najhlavnejšie je, že si ho pripravíte pokojne za 10 minút. Na prípravu nie je potrebná ani rúra.

Ingrediencie:

  • 600-800 g perníkov
  • 500 g kyslej smotany
  • 100-150 g práškového cukru
  • 2 banány
  • 3 ks kiwi
  • 4-6 čl maku
  • mliečna čokoláda

Príprava:

Perníky nakrájajte na malé kocky.

Pripravte si krém. Vymiešajte kyslú smotanu spolu s práškovým cukrom.

Odnímateľnú formu prikryte potravinovou fóliou. V prvej vrstve rozložte a potrite ich krémom. Potom štetcom rozotrite vrstvu krému a lyžicou „korpus“ utesnite.

Potom koláč posypte makom.

Na mak poukladajte banány nakrájané na kolieska.

Zopakujte vrstvu perníkov a krému.

Všetko opäť posypte makom a pridajte plátky kiwi.

Poslednú vrstvu zakončite perníkom a krémom.

Tortu prikryte potravinovou fóliou a odložte na noc do chladničky.

Ráno odstráňte potravinovú fóliu a premiestnite koláč na veľkú plochú misku. Koláč posypte najemno nastrúhanou mliečnou čokoládou. Hotovo!

Zdroj: zatyshok.net.ua