Ak ste fanúšikmi dobrých dezertov, potom vyskúšajte recept na tento lahodný koláč, ktorý vám pripomenie vaše detstvo.
Ingrediencie:
- 8 ks vajec
- 3 pl cukru
- štipka soli
- 130 g pšeničnej múky
- 2 pl kakaového prášku
- 560 ml mlieka
- 250 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 250 g masla
- 150 g horkej čokolády
Postup
- Pripravte si korpus. V hlbokej miske rozšľahajte 6 žĺtkov s cukrom. Samostatne vyšľahajte 6 bielkov so soľou, aby ste získali nadýchanú hmotu. Špachtľou pridajte vyšľahané bielka, 100 g múky s kakaom a premiešajte.
- Plech s rozmermi 30 x 40 cm vysteľte papierom na pečenie. Cesto dajte na plech, vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 20-25 minút.
- Pripravte si krém. V menšom hrnci si zľahka rozšľahajte 2 vajcia s 30 g múky. Prúdom nalejte vychladené mlieko (500 ml) a zohrejte na strednú teplotu. Za stáleho miešania zohrievajte až do zhustnutia. Odstráňte zo sporáka, prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.
- 220 g mäkkého masla vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Za stáleho šľahania po častiach pridávajte vychladenú mliečno-vaječnú zmes. Vzniknutý krém naneste na vychladnutý čokoládový koláč.
- Pripravte polevu. Čokoládu rozpustite v hrnci alebo vo vodnom kúpeli. Nalejte mlieko, pridajte maslo. Vzniknutú polevu nalejeme na vrstvu krému.
- Dezert vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Potom nakrájajte na porcie nožom namočeným vo vode.