Pripravte si buchty, ktoré poznáte z vášho detstva – nadýchané, voňavé, jemné, chutné!
Ingrediencie:
- 500 ml teplého mlieka
- 10 g sušeného droždia
- 100 g cukru
- 1 čl soli
- 2 vajcia
- 80 ml rastlinného oleja
- 900 g múky
- 50 g masla
- 1 pl octu 9%
- ½ pl prášku do pečiva
- Na potretie: žĺtok + mlieko
Postup
Do teplého mlieka pridajte droždie, cukor, soľ, rastlinný olej a vajcia. Všetko dobre premiešajte.
Pridajte múku s práškom do pečiva, zamieste hladké cesto. Pridajte mäkké maslo a ocot, rukami vymieste cesto.
Zakryte fóliou a nechajte hodinu, kým cesto nenakysne dvoj až trojnásobne.
Cesto vymieste rukami, rozdeľte na 12 kúskov a vytvarujte z nich gule. Prikryte ich uterákom a nechajte ich odstáť ďalších 15 minút.
Preložte ich na plech s papierom na pečenie. Potrite ich zmesou žĺtka a mlieka, vrch posypte bielym sezamom. Pečte 25 minút pri 180 stupňoch. Prajeme vám dobrú chuť!