Recept: Mäkké a nadýchané buchty, ktoré si môžete pripraviť na slano aj na sladko

Pripravte si buchty, ktoré poznáte z vášho detstva – nadýchané, voňavé, jemné, chutné!

Ingrediencie:

  • 500 ml teplého mlieka
  • 10 g sušeného droždia
  • 100 g cukru
  • 1 čl soli
  • 2 vajcia
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 900 g múky
  • 50 g masla
  • 1 pl octu 9%
  • ½ pl prášku do pečiva
  • Na potretie: žĺtok + mlieko

Postup

Do teplého mlieka pridajte droždie, cukor, soľ, rastlinný olej a vajcia. Všetko dobre premiešajte.

Pridajte múku s práškom do pečiva, zamieste hladké cesto. Pridajte mäkké maslo a ocot, rukami vymieste cesto.

Zakryte fóliou a nechajte hodinu, kým cesto nenakysne dvoj až trojnásobne.

Cesto vymieste rukami, rozdeľte na 12 kúskov a vytvarujte z nich gule. Prikryte ich uterákom a nechajte ich odstáť ďalších 15 minút.

Preložte ich na plech s papierom na pečenie. Potrite ich zmesou žĺtka a mlieka, vrch posypte bielym sezamom. Pečte 25 minút pri 180 stupňoch. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top